måndag 2 maj 2011

Dags för jordning

(bild lånad av Google.se)

Idag är det en ganska kall & grå morgon, men det spelar ingen roll, för inget kan ta bort den värme jag bär inom mig. Det är en intensiv och sann värme som kommer ifrån mitt innersta.
Den är frukten av sökandet efter förståelse, insikt och medvetenhet. Det är inget jag har kunnat köpa för pengar. Det är inget som någon har kunnat gett mig. Det är många timmars/års sökande, både utåt och inåt men mest inåt. För det är inom oss som svaren finns. Men för att hitta dit så krävs disciplin, disciplin till att ge sig själv egen tid för introspektion. Tid att vara för sig själv. Att titta och verkligen se, att lyssna och verkligen höra, att spegla, att förstå med hjärtat och inte med tankarna.
Det är inom oss som vi finner vårt tempel, ett tempel full med förståelse och kärlek. Både för oss själva och för andra människor som vi möter.
Jag sänder tusen tankar av tacksamhet till alla som har hjälpt mig på min väg. Till alla som har gett mig dom rätta frågorna och verktygen.

En bamsekram till dig, ja du vet vem du är, vi är verkligen själsfränder.
En händelse som jag aldrig kommer att glömma och som öppnade upp är när du på jobbet skulle spela upp en skiva för mig som du trodde att jag skulle tycka om. OM du hade rätt :).
Jag lutade mig tillbaka i skrivbordstolen för att lyssna och gissa om jag blev förvånad när jag inte kunde kontrollera min känslor, dom bara flödade, okontrollerat. Det fanns inget jag kunde göra.
Existence and Harmoni. Så tusen kramar till dig, du underbara lightwalker :).

Idag är det dags för att umgås med två underbara tjejer. Vi ska på vår årliga träff bland vitsipporna.
Så ryggsäcken är packad med varma kläder, så det blir bara till att svida om efter arbetsdagen för att klara av några timmar utomhus, vet av erfarenhet att tiden bara rinner iväg, vi brukar bli lika förvånade varje gång när vi tittar på klockan när vi är påväg därifrån.
Fikat, filten och salvian är också med, ska bli underbart att jorda. Vi har ett ställe som är fullt av vitsippor, det är som ett vitt hav. Där är också en sjö, vi tänder en eld och slår oss ner i en cirkel bland vitsipporna. Alla elementen är närvarande och vi är medvetna om dom. Vatten, eld, jord, luft och ande. Det ska verkligen bli underbart att få landa och att få umgås.

Vi är ofta så upptagen av allt görande, vi glömmer bort att jorda oss.
Att jorda betyder för mig att landa, inspektera och reflektera. Att vara medveten om marken vi går på, varje steg. När vi gör detta så balanserar vi oss, det hjälper oss att finna lugn och harmoni. Det ger oss kraft. Det påminner oss om att alla rikedomar finns omkring oss, alla riken, det påminner oss om kretsloppen om helheten och att vi alla är en del av den.

Existence And Harmoni

Massor med kramar till er alla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar