fredag 8 april 2011

Förändring

(bild lånad av Google.se)


Visst är det märkligt hur allt kan förändras från den ena dagen till den andra, eller från den ena sekunden till den andra. Allt kan ske så plötsligt. Från glädje till sorg och tvärs om.
Det har ofta sagts att att det enda som är oföränderligt i världen är förändringen i sig själv.
Livet förändras ständigt, det utvecklas, dör och återföds. Alla motsatser spelar en roll i detta cirkulära mönster.
Det rör sig som ett hjul: födelse följs av död, död följs av födelse, kärlek följs av hat, hat följs av kärlek, framgång följs av nederlag, nederlag följs av framgång, dag följs av natt, natt följs av dag, lycka följs av sorg, sorg följs av lycka.
Om vi är uppmärksam över detta några dagar så kommer vi att se ett mönster framträda, som ett snurrande hjul.
Ena dagen upplever vi dagen som härlig och känner oss så välmående och lycklig och nästa dag så tungsint. Och så håller det på och ändå ser vi inte mönstret.
Livet upprepar sig självt - om man inte är uppmärksam så kommer det att fortsätta att upprepa sig som ett hjul.

När vi en gång sett mönstret kan vi lättare ta oss ur det. Eller kanske jag ska säga att då kan vi förändra det vi vill förändra om vi verklige vill förändra det.

Men sen så får vi aldrig glömma bort att ingen går igenom livet i ett ständigt glädjerus.
Vi drabbas all av tex sorg och det är helt ok att vara ledsen, men sorgen kan bli lättare om vi vet att även detta kommer att gå över. Jag tror att det är viktigt att tillåta sig själv att känna alla känslor.
Men man ska vara vaksam så att man inte fastnar i gamla invanda mönster, utan inse att allt är föränderligt.

Ja, nu har fingrarna dansat över tangentbordet igen, funderar en sekund över om något är begripligt av det jag skrivit men i nästa sekund så släpper jag det, det blev som det blev :).

Tusen kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar