fredag 28 oktober 2011

Samhain 31/10



Samhain är känd för flesta som Halloween, men för Wiccans och hedningar så är det en Sabbat för att hedra våra nära och kära som lämnat detta liv, genom att tända ljus och minnas dom.
Nu är en bra tid att kontakta andevärlden eftersom det är den tidpunkt då slöjan mellan denna värld och nästa är som tunnast.

Det är också en bra tid för oss att titta på och avsluta det gamla och förbereda oss för det nya i våra liv. Tänk på vad du gjort under de senaste tolv månaderna. Har du kvar något olöst? Om du har det så är det nu en bra tid för att lösa dessa. När du har rensat bort alla olösta saker ut ur ditt liv, då kan du börja titta mot nästa år och drömma in vad du vill att det ska innehålla.



Jorden väntar och förbereder sig för vintervila. Träden har fällt sina löv och gett dom som näring åt Jorden. Det är förmultningens tid, nedbrytandets tid, dödens tid. Den är en förutsättning för att allt skall kunna födas på nytt igen.

Solnedgången på Samhain är början på det keltiska nyåret. Det gamla året har gått, skörden har samlats in, nötkreatur har förts in från fälten. Jorden börjar sakta att dö omkring oss.

Att följa naturens gång och vända oss inåt är vad denna tid står för. Att inte stressa runt och hela tiden göra en massa saker. Det är tid för vila, för att fylla oss med kraft inför den nalkande våren.

Sänder massor med ljus & kärlek till er alla och alltet.

Blessed Bee

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar