måndag 28 mars 2011

Undertryckande

(bild lånad av Google.se)

Jag var lite inne på det här med elden tidigare och nu så poppar det upp igen.
Jag tror att det är väldigt vanligt att vi begränsar oss själva pga olika saker.
Vi går emot våra egna önskningar och intressen pga av något annat. Vi blir fullständigt ihopknutna, instängda, eller vi får en känsla av att vara det. När vi gör detta mot oss själva så tenderer våran eld att falna. Vårt inre ljus brinner än, men vi trycker undan vår vitalitet i ett försök att tillgodose andras förväntningar och krav. Vi ger bort vår makt och vår vision för att bli accepterade, varför?
Det är otroligt viktigt att titta till vår egen inre eld och att förse den med rätt bränsle (att göra det vi brinner för).


Elden
Står för passion, vilja, rening, transformation och sexualitet. Viktiga faktorer är solen, kroppsvärmen och synen.
Eld förkroppsligar lidelse, hänförelse och begär, eld är både ljus och hetta. När vi människor upptäckte elden tog vi ett enormt steg i vår utveckling. Utan eld råder mörker, vi blir passiva och utan förmåga att skapa något nytt. Elementet eld brukar också förknippas med vilja, intuition, mod och kraft, lidelse samt den egna identiteten. Elden är både destruktiv och skapande, de destruktiva egenskaperna är välkända dock känner inte många till den skapande kraft som gömmer sig i lågorna. Ur aska kommer liv.Fågeln Fenix är ett bra exempel på detta. I den västerlänska traditionen betraktas oftast elementet eld som slutet och begynnelsen på en cirkel.
Vad vill jag nu säga med detta?
-Jo, det är dags att titta på vår egen inre eld och ge den rätt näring, rätt bränsle så att den/vi kan expandera och växa :).


Massor med kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar