tisdag 22 mars 2011

Livets Cirkel

Kretsloppet

"Livets Cirkel, Årshjulet"
Kan man se livet som ett ständigt kretslopp, Liv, död & pånyttfödelse?
Ja, det är min tro.

Vår, Sommar, Höst, Vinter

Vi kan titta på naturens gång. På våren när solljuset återvänder så stiger saven i trädet, den tar upp näringen ur jorden för att kunna ge nytt liv, det knoppas och löven slår ut i sin fulla prakt. Löven vänder sig mot solen för att få den livgivande kraften som den ger.
Under sommaren så visar den upp sin vackraste sida och står i sin fulla kraft.
När sen hösten kommer så börjar den sakta att dra tillbaka saven för att förbereda sig på en lång vila, löven gulnar och faller till marken.
När vintern kommer så står trädet där utan liv, för att sedan när våren kommer åter väckas till liv.
Detta gäller inte bara trädet utan alla blommor och växter i naturen. Tittar vi även på dom vilda djuren så gör dom detsamma. På våren så stiger dom ur sina iden med sina små och när hösten kommer så förbereder dom sig för den långa vilan i vintertid för att åter komma ur idet när våren kommer.
Solen följer också samma mönster, vid vintersolståndet så blir solens timmar längre och längre för att under sommaren stå som högst. Med höstens intåg så börjar han dra sig tillbaka mer och mer för att sedan stå som lägst under vintern. Och i solens kretslopp så kan vi följa temperaturens stigning och fall.

Vad vill jag nu säga med detta?

Jo, jag tror att om vi följer naturens gång och kretsloppen så skulle vi må så mycket bättre. För även vi påverkas av solens och årtidernas gång.
När våren kommer med sitt ljus så börjar det även spritta i oss, vår livslust ökar, vi blir piggare och gladare. Kretiviteten ökar och även vår ork. Under sommaren så har vi nått toppen av allt detta men när hösten kommer så börjar även vi att tappa våra löv och vi blir mer och mer trötta. Idag så lever dom flesta av oss som om vi skulle ha sommar året om och vem orkar igentligen det?

Ingen, tror jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar