tisdag 29 mars 2011

Skapare av vår egen verklighet

Det finns 2 sorters skapande människor i världen: den ena arbetar med objekt, poeter, konstnärer, de skapar saker. Den andra sortens skapande människa är mystikern, han/hon skapar sig själv. Dom arbetar inte med objektet, dom arbetar med subjektet, med sig själv, med sin egen varelse. Och han/hon är den verkliga poeten därför att han/hon gör sig själv till sitt mästerverk.

Glädje, Sorg, Lycka, Framgång ?


Det är lätt att sätta på sig en som jag kallar offerkofta, dvs när det går tungt så kan man lätt tycka hemskt synd om sig själv och skylla på yttre omständigheter. Det kan vara svårt att se vad man själv har för roll i allt och man ställer oftast sig själv utanför problemen.
Jag är övertygad om att vi alla har samma möjligheter, oavsett var man kommer ifrån. Vi kan själva välja vart vi riktar vår energi, riktar vi den på att se möjligheterna eller fokuserar vi mer på att det inte finns någon lösning? 


Känslan


Tänk på dom olika och känn efter hur det känns. Vart känner du glädje och när känns det tungt och vad föredrar du?

Skapandet, Kreativiteten


Vi är också skapare av vår egen verklighet, fantastiskt va :).
Tänk att du kan skapa vad du vill ha i ditt liv, nu är det säkert många som tänker - eller hur! Och dom som gör det har redan där satt käppar i hjulet på sig själva.
Människor som trivs med det dom gör brukar ofta säga att dom brinner för det dom gör. Och där finns ett välldigt viktigt budskap, det är otroligt viktigt att vi trivs med det vi gör och gör vi inte det så kanske elden har falnat. Det gäller att ge elden bränsle annars så slocknar den snart. Och går det inte att göra något så kanske vi ska rikta våran energi där glöden finns.


Valet


  • Så frågan är vad du väljer?
  • väljer du glädje eller sorg?
  • väljer du misslyckande eller framgång?

Massor med kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar