fredag 25 mars 2011

Följa flödet



Att följa flödet kan liknas vid Carpe Diem.
Det handlar om att vara passiv och mottagande utan att bli sömnig och förslöad.
Man är öppen för livets strömmar utan en tanke på att säga: "Jag tycker inte om det" eller "Jag föredrar att gå den andra vägen".
I varje ögonblick har vi ett val att endera kliva rakt ut i livets vatten och flyta med eller att försöka simma motströms. Det handlar om att ha tillit till att flyta med och lita till att livet ger dig stöd i din avslappning och för dig precis dit du ska, att lita på att denna tillitsfulla och avslappnande känsla för dig exakt dit du ska.


Vattnets element handlar om dina känslor, hur är det med dom?, vad känner du? och låter du dom flöda fritt?. Några frågor att fundera över :). För att känna ett mjuk och flödande vatten så måste man tillåta alla känslor, att inte försöka trycka undan någon och vägra att känna det man känner.
Alla känslor är ok.
Elementet Vatten är det känsliga och renande elementet, det undermedvetna symboliseras av detta element, alltid i rörelse och aldrig vilande, precis som havet. Vatten är ett feminint element som ger oss tårar när vi är ledsna, stöd när vi simmar, liv när vi är uttorkade, eller dränker oss i regnoväder.
Vatten genomströmmar alla former av liv och ger grönska och friskhet; de väller fram eller strilar lugnt, och därför representerar vatten känslor, som också kan välla fram. Utan känslor skulle själen vara en ofruktbar öken bestående av beräkningar och spekulationer baserade på våra reaktioner på den fysiska omgivningen. En dålig kontakt med vatten gör en människa torr, reserverad, kall och passiv. Ett övermått av vatten är å andra sidan som en flod och kan spola bort allt sinne för proportioner.


Slut dina ögon en stund och känn efter hur ditt inre vatten känns, är det stormigt, sinat eller lungt och flödande?


Massor av kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar