onsdag 6 juli 2011

Konflikt

När vi inte mår bra så är det lätta att hamna i virr varr av tankar. Det kan vara svårt att se de tydliga svaren, det som skulle vara ett rätt handlande. När vi inte mår bra så har vi oftast en dialog med oss själva, en dialog som oftast inte gör saken bättre. Ju längre ner vi når i vårt dåliga mående ju svårare blir det att ta sig ur det, den får ett stadigt grepp om våra tankar, tankar som styr vårt handlande.
Tankens kraft är en enorm tillgång när vi har styrkan att vända den mot det positiva och en enorm svaghet när vi inte har kraften att vända den till det positiva, till handlande.

Vi sitter ofta på svaren om vad som gör att vi mår dåligt och vet vad som krävs för att ändra på det men saknaden av styrka eller mod saknas. Vi blir kanske rädda för vad andra ska tycka om vi handlar på ett visst vis, känner rädsla för att såra, rädsla för hur det ska bli, rädsla för förändringen som beslutet kommer att innebära. Ja, rädslorna kan vara många och när vi mår dåligt så har vi en förmåga att göra dom ännu större och ännu farligare än vad de igentligen är. Vi får känslan av att sitta fast och det inte spelar någon roll vad vi gör, vi blir apatiska och inser inte att vi har möjlighet att välja, välja att fortsätta älta problemet och må dåligt eller att ta tag i det och göra något åt det.
Att ta ansvar för vårt eget liv istället för att behålla offerkoftan på oss.





OSHO säger:
Konflikten finns inom människan. Om den inte kan lösas där,  kan den heller inte lösas någon annanstans.
//

Mitt största vapen mot detta är att intala mig själv att känna rädslan men våga ändå.
Vi vet svaren, vi vet vad som är bäst och vi kan ändra på det som behövs för att få må bra.
Dåligt mående kan bero på olika saker och det finns ingen som aldrig har varit där.

Det som skiljer oss är hur vi hanterar det.

Mängder med kärlek till alla underbara varelser där ute :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar